Autopoetser worden


Opleiding tot autopoetser.

We hebben 2015 gebruikt om de autopoetsopleiding te ontwikkelen. We hebben hiervoor de samenwerking gezocht met Marcel Seuren van autopoetsopleiding.nl We mogen nu zeggen dat we erkend leerbedrijf zijn. We hebben nu dus een sterke samenwerking tussen Garage de Feniks-UWV-Vakopleiding. We zijn hiermee uniek in de regio. Reden om blij te zijn maar vooral voor onze deelnemers die autopoetser willen worden want voor hen willen we kansen creëren.

Inmiddels hebben we een aantal deelnemers al aan een betaalde baan geholpen met onze methode.

autopoetser worden, garage de Feniks Renswoude

Wat voegt het toe?

Dit geeft veel kansen voor onze doelgroep. Zo kunnen mensen die soms geen diploma`s of certificaten hebben bij ons een branche erkend certificaat “autopoetser” behalen. De opleiding is maatwerk. Dat betekent dat we breed kijken naar de mogelijkheden, leerstijl, ervaring enz. om zo vooraf een inschatting te maken over de duur van de opleiding. De opleiding duurt maximaal een jaar. Binnen dit tijdsbestek moet het voor iedereen mogelijk zijn om op zijn eigen tempo het vak te leren. Uitgangspunt is en blijft het maatwerk dus maken we een zorvuldige inschatting bij de start en sturen we bij als de deelenemer meer tijd nodig zou hebben.

Meerwaarde voor werkgevers.

De afgelopen tijd zien we meer en meer werkgevers maatschappelijk verantwoord ondernemen en mensen uit de doelgroep een kans geven. Super! Een goede voorbereiding van de deelnemers is een factor die een duurzame plaatsing meer mogelijk maakt.
Juist de combinatie van vakvaardigheden en werknemersvaardigheden die getraind worden maakt het dat deze deelnemers voor autobedrijven heel interessant kunnen zijn om in dienst te nemen. Daarom ook dat we de samenwerking zochten met de vak branche. De certificaten die we uitgeven doen ertoe in de branche en het feit dat autopoetsopleiding.nl dit examen afneemt straalt vertrouwen uit naar de werkgever. Toekomstige werkgevers krijgen autopoetsers die vertrouwd zijn met het vak.

 

autopoetser worden

De deelnemers hebben alle facetten van het poetsen gezien en ervaren. Ook hebben ze de sfeer van het bedrijfsleven gevoeld en ervaren. Ze hebben leren samenwerken met andere collega`s. En ze hebben ook wel een monteur even een handje moeten helpen. Of een klant te woord moeten staan. Dat soort praktische zaken nemen we er allemaal in mee in de opleiding. Een heel groot bijkomend voordeel voor werkgevers is wel dat wij tijdens dit traject een goed beeld hebben kunnen krijgen van de deelnemer.

Ook in uw uw bedrijf?

Wij kunnen zo een heel belangrijke spil zijn in het aannemen van een autopoetser in uw bedrijf die door ons is opgeleid. Want wij kennen de deelnemer inmiddels en weten samen met b.v. een jobcoach wat de individuele mogelijkheden zijn en waar de valkuilen liggen. Wij gaan hier graag met de potentiele werkgever over in gesprek. Vaak zien we dat onbekend onbemind maakt, maar gelukkig zien we ook steeds vaker dat mensen een kans krijgen. Ook kunnen we een stukje nazorg leveren als er een plaatsing is.

Bent u werkgever in de auto(poets)branche? En wilt u onze deelnemers een kans geven? Of hebt u nog vragen? Neem contact op of bel met 0610385593

Delen van dit bericht op sociale media waarderen we enorm.

Share

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *